Chat met ons via WhatsApp

Telefonisch contact met ons

NTA 8220 / Scope 10

NEN 1010 oplever-inspectie

SCIOS Scope 10 / NTA 8220

Voor uw bedrijfsverzekering is het soms verplicht om uw elektrische installatie regelmatig te laten keuren. Een elektrisch mankement is namelijk vaak de oorzaak van een brand. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. In de NTA 8220 staan de richtlijnen uitgewerkt voor het uitvoeren van Scope 10 inspecties.

Wat is een SCIOS Scope 10 inspectie?

Voor uw bedrijfsverzekering kan gevraagd worden om een SCIOS-keuring te laten uitvoeren: de SCIOS Scope 10 inspectie. Tijdens de inspectie controleren of uw elektrische installatie veilig is. Met een elektrische installatie bedoelen we alle elektrische onderdelen die bij het gebouw horen. Van de groepenkast en de wandcontactdozen tot en met de daarop aangesloten apparaten, dus ook de aangesloten machines.

Waarom heb ik een SCIOS Scope 10 inspectie nodig?

Een SCIOS Scope 10 inspectie is vereist bij een verzekering van een gebouw, inventaris, voorraden kan een Scope 10 inspectie zien als een nulmeting voor het risico op brand en vroegtijdig opsporen van brandgevaarlijke situaties.

Gekeurd door een onafhankelijk inspectiebedrijf

De elektrakeuring mag alleen worden uitgevoerd door een inspectiebedrijf met een SCIOS Scope 10 certificering. NEN3140 Specialisten is door de Kiwa gecertificeerd voor het uitvoeren van de inspecties volgens Scope 8 en Scope 10.

Hiermee kunnen wij onze positie als inspectiebedrijf behouden en kun u bij ons terecht voor alle inspecties op het gebied van elektrotechniek.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig en snel een offerte aan.

Vraag een offerte aan